Bouřlivé trojmezí: Slezsko 1918–1923

Ondřej Kolář, Ivana Kolářová

Počet kusů na skladě: 17
Cena: 350 Kč
ks

Publikace přibližuje bezpečnostní situaci v českém Slezsku v období postupné stabilizace poměrů po první světové válce. Úvodní část popisuje složitý přechod státního pořádkového aparátu do nových republikánských poměrů. Další kapitoly se zaměřují na události v oblastech západního Slezska, Hlučínska a Těšínska, které prošly rozdílným sociálním a kulturním vývojem. Kniha zachycuje průběh česko-polského územního sporu, stejně jako projevy německé iredenty a sociální nepokoje, kriminalita a pašování. Pozornost se soustředí také na dopady německo-polských konfliktů v Horním Slezsku na dění na československém území.
 
Ukázka
 
Mgr. Ondřej Kolář, Ph.D., (1983) vystudoval historii na Univerzitě Palackého v Olomouci. Od roku 2012 působí jako kurátor sbírky novodobých dějin a výzkumný pracovník ve Slezském zemském muzeu v Opavě. Zabývá se dějinami ozbrojených sborů v českých zemích v 19. a 20. století a politickými a sociálními dějinami Slezska.
Mgr. Ivana Kolářová (1986) vystudovala historii na Univerzitě Palackého v Olomouci. Působí ve Slezském zemském muzeu jako kurátorka muzeologické sbírky. Zabývá se historií Slezska v meziválečném období.
 
Nakladatel: Academia
EAN: 9788020033253
Popis:  flexi, 216 stran, česky
Rozměry: 13,4 x 20,6 cm
Rok vydání:  2022 (1. vydání)


UPOZORNĚNÍ:
Při objednávce nad 1 000Kč cena přepravy v ČR
ZDARMA +
dárkový poukaz na 200 Kč !!!



Vybíráme pro vás ty nejkvalitnější tituly o 20. století a dnešní společnosti.
Koupí knihy u nás podpoříte činnost spolku PANT - provoz vzdělávacího portálu MODERNÍ DĚJINY a CENTRA PANT

DĚKUJEME